Plantem els pèsols i l’adob verd.

La Lucía, l’Olga i l’Alenjandro han tornat a visitar l’hort. Aquesta vegada han plantat els pèsols i l’adob verd. S’entén per “adob verd” un cultiu que es planta específicament per regenerar la terra i tornar-li bona part dels nutrients que han estat extrets pels cultiu anteriors. En aquesta ocasió hem plantat una barreja de tres espècies: Erb, civada negra i blat segoler, que són un adob verd excel·lent per deixar preparada la terra en òptimes condicions per als cultius de solanàcies de primavera: tomàquets, albergínies i pebrots, extraordinàriament exigents a nivell de nutrients. Només cal tenir en compte segar-les durant l’etapa de floració, deixar-les assecar a sobre mateix de la terra (adob verd en superfície) i, passats uns dies, soterrar-les amb el rasclet. Introduir els adobs verds en la rotació de cultius és beneficiós per al control de males herbes, la reducció de la pressió de plagues i malalties, augmentar la matèria orgànica i per tant la retenció d’aigua i nutrients, i finalment, reduir l’erosió i protegir el sòl. És, per tant, molt beneficiós de cara a les plantacions de primavera i estiu, que són molt exigents a nivell de nutrients.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ens acomiadem d’aquests alumnes que tornaran a visitar-nos en la temporada de primavera-estiu.

Categories: General | Etiquetes: | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: